Bekijk de video’s van Link 2022

Boodschap van Jean-Sébastien Blanc

JEAN-SÉBASTIEN BLANC 
EVP verantwoordelijk voor Human Ressources 

Hallo iedereen! 

Waarom een aandeelhoudersplan voor werknemers? 

We leven in een buitengewone situatie 
De energiemarkt maakt een diepe transformatie door. Wij bij ENGIE hebben als ambitie voorvechters van koolstofvrije energie te zijn. Dat is een grote ambitie. 
Met Link 2022 heeft u de mogelijkheid om aandeelhouder te worden. Aandeelhouder zijn is allereerst het onderschrijven van deze ambitie om het beleid te steunen en zo voordeel te hebben bij de groei en de waarde die ENGIE de komende jaren zal creëren. 
Daarom bieden wij u de mogelijkheid om in te schrijven op Link 2022.  

Waarom investeren in ENGIE? 

Allereerst omdat duidelijk is door wat er momenteel op de markt gebeurt dat onze strategie de juiste is. 
Ten tweede biedt ons geïntegreerde bedrijfsmodel met vier GBU's  ons een unieke positie op de energiemarkt om onze klanten de ondersteuning en diensten te leveren die zij verwachten. 
Ten derde blijkt uit de resultaten van de afgelopen 18 maanden en met name de groei in Hernieuwbare energie dat wij dit ook doen en de juiste weg hebben gekozen. 
Als laatste maar niet het minste punt hebben we 100.000 werknemers in dienst, die bekwaam en deskundig zijn en dit alles elke dag mogelijk maken. 

Wat is LINK 2022? 

Link 2022 is een unieke kans voor u om ENGIE aandeelhouder te worden met voorkeurrechten. 
Dit is mogelijk met twee formules Link Multiple en Link Classic. 
En de inschrijvingsperiode loopt van 22 september tot en met 12 oktober 2022. 
Elke 2 jaar willen we u de kans bieden om aandeelhouder te worden en baat te hebben bij de groei van ENGIE. 

Als conclusie? 

ENGIE is de plek waar men moet zijn voor energietransitie. 
Laten we daarom samen investeren. 

ENGIE 

Link 2022 verduidelijkt in een video

Link is uw aandelenaanbod, uitsluitend bestemd voor werknemers. Dankzij Link kunt u beleggen in ENGIE-aandelen tegen gunstige voorwaarden en in een voordelig fiscaal kader. En sparen!

Twee formules worden u aangeboden: Link Multiple en Link Classic.

Wat zijn de voordelen van elke formule?

Bij Link Multiple:

  • U heeft de zekerheid dat u uw persoonlijke inbreng terugkrijgt
  • U ontvangt een jaarlijkse minimumwinst van 2%.
  • En, dat is een minimum! Indien de koersontwikkeling van het ENGIE-aandeel het toelaat, profiteert u van het multipliereffect en van een hoger rendement dan 2% per jaar

Bescherm uw kapitaal in euro en geniet een gegarandeerd minimumrendement dankzij Link Multiple! Als tegenprestatie doet u afstand van de korting op de prijs van het aandeel, van eventuele dividenden op uw aandelen en van een deel van de eventuele stijging van het aandeel bij uitstap.

Voor meer informatie over Link Multiple klikt u op de video.

Bij Link Classic:

  • U ontvangt een korting van 20% op de prijs van het aandeel
  • ENGIE kent u gratis aandelen toe met een maximumwaarde van € 450
  • De eventuele dividenden op uw aandelen worden herbelegd en verhogen de waarde van uw belegging

Uw belegging volgt de koers van het ENGIE-aandeel wanneer deze stijgt en daalt. Het kapitaal is niet gegarandeerd, er bestaat dus een risico op verlies van kapitaal. Het is belangrijk om te weten dat de korting, de toeslag en de eventuele dividenden een belangrijke bufferrol spelen in geval van daling!

Als u deelneemt aan Link in een land buiten de eurozone, zal uw belegging in uw valuta worden omgezet in euro’s om de ENGIE-aandelen te verkrijgen. Na afloop van de blokkeringsperiode kan de schommeling van de wisselkoersen een gunstige of ongunstige invloed hebben op het bedrag dat u in uw valuta zult ontvangen.

Uw belegging in Link Multiple en Link Classic wordt 5 jaar geblokkeerd, tenzij u vervroegd uitstapt.

U kunt beleggen in de ene, de andere of in beide formules!

Hoe schrijft u in?

U kunt online reserveren van 22 september tot en met 12 oktober 2022. U hoeft alleen maar uw gebruikersnaam in te vullen die u per e-mail ontvangen heeft.

Goed om te weten: De prijs van het aandeel, referentieprijs genoemd, zal vastgesteld worden op 15 november 2022, na de inschrijvingsperiode.

Tussen 16 en 18 november 2022 heeft u de mogelijkheid uw inschrijving te annuleren.

U kunt op de website https://link.engie.com/2022 online deelnemen aan Link, het aandelenaanbod voor werknemers van ENGIE.

Meer weten over Link Multiple in een video

Met Link Multiple heeft u de zekerheid om aan het einde van de blokkeringsperiode of bij vervroegde deblokkering een minimumwinst te ontvangen van 2% per jaar. Deze winst kan hoger zijn als de koers van het ENGIE-aandeel gunstig is.

Hoe wordt deze winst berekend? 

Volgens de ontwikkeling van de aandeelkoers tijdens de blokkeringsperiode ontvangt u een winst die overeenkomt met het hoogste bedrag van:

  • een gegarandeerd minimumrendement van 2% per jaar op uw oorspronkelijke belegging, of
  • een winst, gelijk aan Multiplier x de beschermde gemiddelde waardestijging van het ENGIE-aandeel x het aantal participatierechten waarop ingeschreven is.

Wat is de beschermde gemiddelde waardestijging?

Voor de berekening wordt de gemiddelde koers van het ENGIE-aandeel over 5 jaar vergeleken met de referentieprijs, die op 15 november 2022 bekend gemaakt zal worden.

Dit gemiddelde wordt berekend op basis van 60, op een vaste datum geregistreerde koersen van het aandeel. 

Zo zijn er iedere maand twee situaties mogelijk:

  • De geregistreerde koers van het aandeel is hoger dan of gelijk aan de referentieprijs: dit is de koers die geregistreerd wordt.  
  • De geregistreerde koers van het aandeel is lager dan de referentieprijs: in dit geval wordt in plaats van de werkelijke koers de referentieprijs aangehouden. Derhalve spreken we van een beschermd gemiddelde.

Het verschil tussen het gemiddelde van deze geregistreerde koersen en de referentieprijs wordt de "beschermde gemiddelde waardestijging" genoemd.

Op de vervaldatum of bij vervroegde uitstap ontvangt u uw persoonlijke inbreng, plus het hoogste bedrag tussen 

  • Een minimum rendement van 2 % per jaar, of
  • Een winst, gelijk aan Multiplier x de beschermde gemiddelde waardestijging x het aantal ingeschreven participatierechten van GBBF in de formule Link Multiple

Opgelet: als u deelneemt aan Link in een land buiten de eurozone, zal uw belegging in uw valuta worden omgezet in euro’s om de ENGIE-aandelen te verkrijgen. Denk eraan dat de door Link Multiple geboden garantie niet het wisselkoersrisico dekt. Na afloop van de blokkeringsperiode kan de schommeling van de wisselkoersen een gunstige of ongunstige invloed hebben op het bedrag dat u in uw valuta zult ontvangen.

Wilt u deelnemen?

U kunt van 22 september tot en met 12 oktober 2022 online reserveren met behulp van uw gebruikersnaam die per e-mail naar u verzonden is.

U kunt op de website https://link.engie.com/2022 online deelnemen aan Link, het aandelenaanbod voor werknemers van ENGIE!